بررسی سامسونگ گلکسی Galaxy S10

بررسی سامسونگ گلکسی Galaxy S10

نقاط قوّت

  • صفحه‎نمایش بسیار خوب
  • سریع‌ترین پردازنده‌ی موجود در بازار
  • پیروی از استاندارد LTE(برای تکاملِ شبکه‌ی 4G در بلندمدت)
  • دارای دوربین سه‌گانه باقابلیت زومِ 2برابر (2x) و لنزِ عریض
  • دارای جکِ هدفون و ورودیِ کارتِ حافظه‌ی MicroSD

 

نقاطِ ضعف

  • قیمتِ گران
  • سنسورِ اثرانگشت به‌صورت فیزیکی تعبیه نشده است

 

جمع‌بندی:

گوشیِ سامسونگ گلکسی S10 با اندازه‌ی متوسطِ خود دارای تمامِ قابلیت‌هایِ جالبِ تعبیه‌شده در سامسونگ گلکسی S10+ می‌باشد، با این تفاوت که می‌توانید با هزینه‌ی کمتری آن را خریداری کنید. بااین‌حال، ما باور داریم که گلکسی S10 با اندازه‌ی کوچک‌تر خود گزینه‌ی بهتری برای خرید به‌حساب می‌آید.

 

سامسونگ گلکسی S10 دارای اندازه‌ی متوسط در این سری بوده و باقیمت 899 دلار و 99 سِنت (برای نسخه‌ی 128گیگابایت) عرضه می‌شود. گلکسی S10 ازلحاظ اندازه در بینِ S10e (که کوچک‌تر است) و S10+ (که بزرگ‌تر است) قرار می‌گیرد. این اسمارت‌فون تقریباً تمامی قابلیت‌های فنی و مشخصاتِ ظاهریِ S10+ را باقیمتی کمتر از S10+ یعنی 100دلار ارزان‌تر در اختیار شما قرار می‌دهد؛ همچنین، اندازه‌ی این گوشی نیز برای اکثریت مردم مناسب‌تر و آشناتر است. ما هنوز هم‌فکر می‌کنیم که گلکسی S10 باقیمت مقرون‌به‌صرفه‌ی خود به‌عنوان بهترین گزینه در خانواده‌ی S10 تلقی می‌شود. درنتیجه، اگر به قابلیت‌هایی مثل زومِ 2x و صفحه‌ی منحنی علاقه‌مندید، گلکسی S10 انتخابِ مناسبی برای شما به‌حساب می‌آید.

 

طراحی Galaxy S10

جنبه‌های گوناگونی از این خانواده‌ی گوشی‌های سامسونگ در مطالبِ مربوط به بررسی گلکسی S10+ و گلکسی S10e مورد بحث قرار می گیرد. در این بخش به نکاتی که باعث تمایزِ S10 می‌شوند خواهیم‌پرداخت و همچنین در مورد افرادی که این گوشی برایشان مناسب است صحبت خواهیم‌کرد. با ابعادِ 5.9 در 2.8 در 0.3 اینچ و با وزن 156 گرم، گلکسی S10 به‌طور قابل‌توجهی بلندتر از S10e می‌باشد، اما خیلی پهن‌تر از آن نیست. بااین‌حال، می‌توان با یک دست از این گوشی استفاده کرد، مخصوصاً افرادی که دست‌های بزرگ‌تری دارند. من به‌شخصه احساسِ راحتیِ بیشتری با S10e دارم؛ چون گِلَسِ منحنی (که البته باید اقرار کنم بسیار جذاب است) در S10e به کار نرفته است. مثل سایرِ گوشی‌های این خانواده، گلکسی S10 در رنگ‌های سفید، مشکی، آبی و صورتی عرضه می‌شود.

 

صفحه‌نمایشِ گلکسی S10 از نوعِ 6.1 اینچ، با نسبتِ تصویرِ 19:9 و حجمِ پیکسلِ 3040*1440 می‌باشد. در این گوشی نیز از همانِ پنلِ Dynamic AMOLED موجود در سایرِ اسمارت‌فون‌های سریِ S10 استفاده می‌شود. مانند سایرِ گوشی‌های این سری، نمایشِ رنگ‌ها بسیار عالی است و روشناییِ صفحه نیز نسبتاً بالاست. تراکمِ پیکسلی در حداکثرِ وضوح (551ppi) به‌طور نامحسوسی باکیفیت است.

 

نسبتِ ابعادِ این گوشی مثلِ گلکسی S10+ است، با این تفاوت که حفره‌ی کوچک Hole Punch در قسمت جلویی گوشی قرار دارد، به‌جای این‌که به‌صورت یک زائده‌ی بیضی‌شکلِ بزرگ باشد. قسمتِ پشتیِ این گوشی شیشه‌ای است، دارای جَکِ هدفون، پورتِ USB و ورودی MicroSD می‌باشد. ویژگی‌هایی مانند شارژ سریع، شارژ وایرلس و همچنین فناوری شارژِ معکوسِ سامسونگ نیز در این گوشی تعبیه شده است. فناوری شارژِ معکوس به شما اجازه می‌دهد از طریقِ گوشیِ خودتان و به‌صورت وایرلس به شارژ کردنِ سایر دستگاه‌ها بپردازید.

 

بدنه سامسونگ گلکسی S10

 

عملکرد سامسونگ گلکسی S10

 

سامسونگ گلکسی S10 دارای همان حسگر اثرانگشت اولتراسونیکِ استفاده‌شده در گلکسی S10+ می‌باشد. برخلاف برخی از افرادی که به بررسی این گوشی پرداختند، من هیچ مشکلی با میزانِ دقتِ دستگاه نداشتم؛ البته، رمزِ کار من این بود که بی‌وقفه با دستگاه کار می‌کردم و بین زمان‌هایی که صفحه را لمس می‌کردم هیچ وقفه‌ای ایجاد نمی‌شد.

 

برخلاف گوشی‌هایی که حسگر یا همان سنسورشان به‌صورت فیزیکی تعبیه شده است، مثل گلکسی S10e، اصلاً معلوم نیست باید کدام قسمت را لمس کرد تا سنسورِ تعبیه‌شده در نمایشگرِ گوشی فعال شود. محدوده‌ای که لمسِ آن موجبِ فعال‌سازی سنسور می‌شود نیز نسبتاً کوچک است. البته، پس از مدتی کار با گوشی قلقِ این کار دستتان خواهد آمد؛ اما اگر به هرجایی غیر از مرکزِ محدوده‌ی فعال‌سازی سنسور دست بزنید، احتمالاً نتیجه‌ای نخواهید گرفت. البته، فکر نمی‌کنم این وضعیت در حدی که برخی بررسی‌کنندگانِ منفی نگر معتقدند سخت باشد. به نظرِ من، می‌توان به‌راحتی به آن عادت کرد. ولی کاری که سامسونگ گلکسی S10e در این زمینه انجام داد بسیار بهتر بود.

 

درون‌گوشی یک پردازنده‌ی Qualcomm Snapdragon 855 با هشت گیگابایت RAM و 128 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی تعبیه شده است. البته، در صورتِ پرداخت 250دلار بیشتر، یک نسخه با فضای ذخیره‌سازیِ 512گیگابایت نیز عرضه می‌شود. و بازهم این قابلیتِ این گوشی تنها اندکی بهتر از شش گیگابایت RAM تعبیه‌شده در گلکسی S10e است. البته، در عمل، این تفاوت اصولاً چندان سرنوشت‌ساز نخواهد بود؛ مگر این‌که با چندین برنامه‌ی سنگین (مثل بازی Asphalt9) به‌طور هم‌زمان کار می‌کنید، در این صورت این تفاوت قطعاً به نفعتان خواهد بود.

 

مثل سایر گوشی‌های این سری، یک مودمِ QualcommX24 روی این گوشی تعبیه شده است. این مودم بالاترین سرعت‌های موجود در استانداردِ LTE را نیز پشتیبانی می‌کند. همچنین، گوشی‌های این سریِ سامسونگ جزو اولین گوشی‌ها در ایالات‌متحده هستند که از Wi-Fi6 پشتیبانی می‌کنند؛ درنتیجه، به‌محض این‌که تعداد کافی از کاربران اقدام به استفاده از روترهای Wi-Fi6 کنند، این امر پیام‌آور دسترسی به سرعت‌های بالاتر در باندِ پراستفاده‌ی 2.4GHZ خواهد بود.

 

بنچمارک سرعت دانلود galaxy s10 در مقایسه با مدل های مشابه دیگر

 

در مقایسه‌های به‌عمل‌آمده، امتیازاتِ این گوشی تقریباً در حد سایر اسمارت‌فون‌های این سری بوده است. البته، تنها استثناء در مقایسه‌ی سایتِ ارزیابیِ Basemark بود که تفاوت قابل‌توجهی بین سه تا از گوشی‌های این سری مشاهده‌شده بود. در آن ارزیابی، S10 بهترین امتیاز را داشت، سپس S10e سپس S10+. گوشی‌های S10 و S10e نسبت به مدل‌های عرضه‌شده در سالِ قبل، مثل گلکسی S9، OnePlus 6T و LG V40، امتیازات بهتری داشتند.

 

S10 از همان اندروید9 استفاده‌شده در سایرِ مدل‌های این سری استفاده می‌کند؛ نرم‌افزار‌های تعبیه‌شده در آن نیز به همین منوال هستند. به‌عنوان فردی که از گوشی Google Pixel 3 به گوشی S10e کوچ کرده است، به‌خوبی مشاهده می‌کنم که سامسونگ تمامِ نرم‌افزارهای تعبیه‌شده را به‌نوعی شخصی‌سازی کرده است تا با هویتِ سامسونگ هم‎جهت باشند؛ که این همیشه چیزِ بدی نیست. برای مثال، قسمت تماسِ تلفنی و نرم‌افزارِ SMS زیباتر از نسخه‌ی اصلیِ اندروید هستند. همچنین، درصورتی‌که نرم‌افزارهای سامسونگ را دوست ندارید، همیشه می‌توانید نسخه‌ی گوگلِ آن‌ها را دانلود کنید.

 

باتریِ این گوشی از نوعِ 3400mAh (میلی‌آمپرساعت) است و طول عمرِ آن اندکی کمتر از سایر مدل‌های سریِ S10 می‌باشد؛ در حالتی که وایفای را روشن کرده و یک فایل ویدیویی را هم اجرا کنید، 10 ساعت و 54 دقیقه طول می‌کشد تا باتری خالی شود؛ که هنوز هم عمرِ باتریِ خوبی به‌حساب می‌آید. همچنین، عمرِ باتری در حالتِ Standby در سریِ S10 بسیار عالی است. و نهایتاً، با گذرِ زمان، میزان بسیار اندکی از عمر باتری تحلیل می‌رود.

 

دوربینِ S10

 

مثلِ نسخه‌ی بزرگ‌تر این خانواده (S10+) و برخلافِ نسخه‌ی کوچک‌تر (S10e)، این گوشی دارای سه دوربینِ پشت است. این دوربین‌ها شامل یک دوربین اصلی 12مگاپیکسلی، یک دوربین 12مگاپیکسلیِ دیگر با زومِ 2X و یک دوربین 16مگاپیکسلی با لنز عریض 123درجه هستند. دوربین‌ها در کل خیلی تأثیرگذار نیستند. لنزهای معمولی و 2X در حد دوربینِ گلکسی S9 هستند؛ که خوب است، ولی خیلی متفاوت نیست. عملکرد دوربین در نورِ کم نسبت به Google Pixel 3 بسیار ضعیف‌تر است.

 

دوربین پشتی گلکسی S10

 

دوربینی که دارای لنزِ عریض است عملکرد خوبی دارد و لنزِ تعبیه‌شده در آن نیز دارای پهنای زیادی است که بیشتر از عرضِ 107درجه‌ی گوشی‌های LG می‌باشد. البته، این اتفاق باعث می‌شود عکس‌ها اندکی در نمایش جزئیات ضعیف باشند؛ همچنین، اندکی تخریبِ پیکسل نیز وجود دارد که در صورتِ مستقیم نگاه کردن به عکس از نزدیک قابل رصد است.

 

در جلو نیز یک دوربین سلفیِ تکیِ 10مگاپیکسلی تعبیه شده است. به نظر من، بااینکه این گوشی مثل S10+ دارای دوربینِ جلوی دوم برای نشان دادن عمقِ تصاویر نیست، اما درنهایت هیچ تفاوت خاصی ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این، کوچک‌تر شدنِ سایزِ Hole-punch و تبدیل آن از یک بیضیِ بزرگ و نامتناسب به یک دایره‌ی کوچک و جمع‌و‌جور به‌عنوان یک نکته‌ی مثبت به‌حساب می‌آید.

 

مقایسه تصاویر گرفته شده با دوربین های پشتی galaxy S10

 

گلکسی S10 یک گوشیِ نرم‌افزار محور است. افکت‌های بوکه در دوربینِ جلو اصلاً قابل‌مقایسه با رویکردِ سخت‌افزار محور S10+ و تعبیه کردن دو دوربینِ هم‌زمان برای ردیابی و یافتن صورت‌ها در عکس نیست. زمانی که با این گوشی به گرفتنِ سلفی با تکنیکِ بوکه پرداختم، مشاهده کردم که یکی از تارهای موی سرم در فوکوسِ عکس بود و تار دیگری که اندکی عقب‌تر از آن قرار داشت اصلاً در فوکوس قرار نداشت و محوشده بود؛ که این مشکل به‌هیچ‌وجه در S10+ مشاهده نشده بود. اگر قصد دارید تعداد زیادی سلفی با تکنیکِ بوکه بگیرید، این نکته ممکن است باعث شود گوشیِ بزرگ‌تر (یعنی S10+) را انتخاب کنید.

 

جمع‌بندی

 

از جوانبِ متعددی، گلکسی S10 اندکی بهتر از S10e است؛ این جوانب شامل RAM، دوربینِ پشتِ اضافی و طراحی منحنی و چشم‌نواز جلوی گوشی می‌باشند. اما از یک نظر این گوشی ضعیف‌تر از S10e عمل می‌کند، که آن‌هم حسگر اثرانگشت تعبیه‌شده در نمایشگر سامسونگ است که استفاده‌ی دقیق از آن نسبت به حسگرِ فیزیکیِ S10e اندکی سخت‌تر است.

 

خانواده گلکسی اس 10

 

حال به این نکته می‌رسیم که آیا جزئیات مذکور ارزشِ این را دارد که اسمارت‌فونِ خود را از یک گوشی 749دلاری به یک گوشی 899دلاری تغیر دهید؟ در جواب این سؤال با دقتِ کامل باید بگویم: خیر. در حال حاضر من از S10e به‌عنوان گوشیِ اصلیِ خودم استفاده می‌کنم و از این گوشی بسیار لذت می‌برم. شما می‌توانید با این گوشی از زومِ دیجیتال استفاده کنید؛ اما ویژگیِ لنزِ عریض را نمی‌توان به‌صورت دیجیتال شبیه‌سازی کرد. درنتیجه، به نظر من سامسونگ درحرکتی هوشمندانه اقدام به تعبیه‌ی لنزِ عریض در S10e کرد.

 

البته، من بیشتر موافق انتخاب S10 هستم، تا اینکه S10+ را انتخاب کنید که گران‌تر، بزرگ‌تر و سنگین‌تر است. S10+ یک گوشی گران و اندکی بدهیکل است؛ ولی S10 بسیاری از قابلیت‌های S10+ را در خود دارد و قابلیت استفاده‌پذیریِ بهتری نیز به خریدار عرضه می‌کند. اگر به دنبال یکی از بهترین‌های سامسونگ هستید، منتظر گلکسی Note10 باشید که قرار است امسال به بازار بیاید.

 

با رعایتِ انصاف، فکر می‌کنم درسال 2019 باید پول کمتری برای گوشی خرج کرد؛ زیرا در سال 2020 باید آماده شوید تا پولِ بیشتری برای خرید یک گوشیِ 5G هزینه کنید. چراکه نمی‌توان چنین فناوریِ جدیدی را به یک گوشیِ موتورولای 300دلاری محول کرد؛ بلکه، باید بین 750 تا 1000 دلار هزینه کنید...

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)