بررسی سامسونگ گلکسی Galaxy S10 Plus
نقاط قوّت
- نمایشگر این گوشی یکی از بهترین نمایشگرهای موجود در بازار است
- دارای قدرتمندترین پردازشگری است که تابهحال روی یک گوشیِ اندرویدی گذاشته شده است
- دارای یک مودمِ فوقسریع است
- مجهز به دوربین با لنزِ عریض است
- ساختاری بسیار باکیفیت دارد
نقاطِ ضعف
- قیمتش بالاست
- نسبت به مدلِ قبلی، درزمینهی تصویربرداری در نورِ کم هیچ پیشرفتی نداشته است
جمعبندی: گوشیِ سامسونگ گلکسی S10+ یک گوشیِ 4G و گرانقیمت است که در ابتدای عصرِ 5G به بازار عرضه شده است! گوشیِ فوقالعادهای است؛ بااینحال، میتوانید یک گوشی که تقریباً همین مشخصات و همین عملکرد را دارد باقیمت بسیار کمتری از شرکتهای دیگر بخرید.
تغییری بزرگ در دنیای اسمارتفون در راه است؛ 5G در حال تصرف بازارِ 4G است. پیشبینی من این است که تا پایانِ سال 2020 شاهد پوشش گستردهتری درزمینهی 5G خواهیم بود؛ همچنین، شاهد نرمافزارهایی خواهیم بود که از این شبکهی ارتباطیِ جدید استفاده میکنند. گوشیِ زیبا، باکلاس و بزرگِ سامسونگ گلکسی S10+ دارای یک نمایشگر بسیار عالی و قابلیتهایی با عملکردِ فوقالعاده است. بااینحال، سؤالی که پیش میآید این است که در محدودهی قیمتِ 1000 دلار به بالا، آیا منطقی است که عملاً تا 3 سال روی این گوشی سرمایهگذاری کرده و برای 3 سال آینده از آن استفاده کنیم؟ به نظر من این کار خیلی منطقی نیست. گوشیِ کوچکتر این خانواده، یعنی گلکسی S10e، یا گوشیِ سالِ قبل، یعنی گلکسی S9+ یا حتی گوشیِ One Plus 6T همگی در حال حاضر گزینههای بهتری هستند، نسبت به پولی که خرج میکنید...
طراحی و قابلیتهای منحصربهفرد
سامسونگ گلکسی S10+ با ظرفیتهای 128 گیگابایت (به قیمت 1000 دلار)، 512 گیگابایت (به قیمت 1250 دلار) و یک تِرابایت (به قیمت 1600 دلار) عرضه میشود. نسخهی اولیه و استانداردِ این گوشی در رنگهای مشکی، آبی، صورتی و سفید در بازار وجود دارد، همچنین، پشتگوشی از جنس شیشه است که پشتِ آن نیز آلومینیومِ رنگشده قرار دارد. نسخههای 512 گیگابایت و یک تِرابایتِ گلکسی S10+ دارایِ صفحهی پشتیِ سفید یا مشکی از جنس سرامیک هستند. تمامِ نسخههای این گوشی دارای ورودیِ MicroSD و ورودیِ سیمکارت هستند. البته، رَمِ میکرو اس دیِ یک تِرابایتِ جدید شرکتِ SanDisk قیمتی معادل 500 دلار دارد؛ درنتیجه، نمیشود فهمید که دلیلِ سامسونگ برای تعیین قیمتِ نسخهی یک ترابایت به این صورت چیست. این کارِ سامسونگ تنها در صورتی منطقی خواهد بود که بتوانید بهنوعی از تمامِ حافظهی اضافیِ موجود در گوشیِ خود برای اپلیکیشن استفاده کنید!
معرفی چند نمونه قاب خاص برای سامسونگ گلکسی S10 Plus:
خرید قاب الماسی Samsung Galaxy S10 Plus
خرید قاب محکم Color 360 برای Samsung Galaxy S10 Plus
خرید قاب مگنتی Samsung Galaxy S10 Plus
خرید قاب چرمی آینه ای Samsung Galaxy S10 Plus
خرید قاب برجسته الماسی Samsung Galaxy S10 Plus
با خریدِ سامسونگ گلکسی S10+، اسمارتفونی را خریداری میکنید که ظاهرش نشان میدهد دارای قیمت بالایی است. این گوشی اندازهی بزرگی دارد و از بهترین موادِ درجهیک ساخته شده است. تمامِ اجزای این گوشی گرانقیمت هستند؛ هیچ قسمتی از سامسونگ گلکسی S10+ از متریالِ ارزانقیمت ساخته نشده است. پس حتماً یک قاب محافظ بخرید و بهخوبی از این گوشی محافظت کنید. با ابعادِ 6.2 در 2.92 در 0.31 اینچ، این گوشی تقریباً هماندازهی S9+ است؛ ولی بسیار کوچکتر از iPhone XS Max است. بااینحال، سامسونگ گلکسی S10+ دارای نمایشگر بزرگتر و بلندتری است. نمایشگر این گوشی 6.4 اینچ است، با نسبت تصویرِ 19:9. اگر مساحتِ سامسونگ گلکسی S10+ را مدنظر قرار دهیم، این گوشی 15.58 اینچِ مربع مساحت دارد؛ درصورتیکه مساحتِ S9+ (15.12 اینچِ مربع)، مساحتِ iPhone XS Max (16.08 اینچِ مربع) و مساحتِ گلکسی Note 9 (16.11 اینچِ مربع) است.
در قسمت راست بالایِ گوشی، یک بریدگیِ بیضیشکل وجود دارد که برای 2 دوربینِ جلو تعبیه شده است. این 2 دوربینِ جلو شامل یک دوربینِ اصلیِ 10 مگاپیکسل و یک دوربینِ 8 مگاپیکسلی برای تشخیص عمق تصویر است. فضایِ کنارِ این بریدگی برای قرارگیریِ اطلاعاتِ نوارِ وضعیت (Status Bar) میباشد، درنتیجه، دیگر در حدِ Notch اذیت کننده نخواهد بود. از طرف دیگر، زمانی که به گوشی گلکسی S10 با بریدگیِ کوچکتر روی نمایشگر برای یک دوربینِ جلو نگاه کنید؛ تازه متوجه میشوید که طراحیِ S10+ در این زمینه تا چه حد به چشم میآید. در قسمت پشتی، یک برآمدگیِ نسبتاً طولانی برای قرارگیری 3 دوربینِ پشتی تعبیه شده است. این 3 دوربین شامل یک دوربینِ معمولی، یک دوربین با زومِ 2X و یک دوربین با لنزِ عریض هستند. در قسمتِ پایینیِ گوشی نیز بلندگو، درگاهِ USB-C و (خوشبختانه!) یک جَکِ هدفون قرار دارد. استانداردِ مقاومت این گوشی در مقابل آب و گردوخاک نیز IP68 Waterproof است.
نمایشگر
سامسونگ گلکسی S10+ مجهز به یک نمایشگرِ 6.4 اینچی، با 3040*1440 پیکسل و همچنین مجهز به یک پنلِ Dynamic AMOLED است. نمایشگرِ این گوشی از طرفِ یکی از متخصصانِ این حوزه به نامِ رِی سُنِریا که در آزمایشگاهِ تعیینِ کیفیتِ DisplayMate Labs کار میکند عنوان بهترین نمایشگرِ موجود در میانِ تمامِ اسمارتفونهای بازار را دریافت کرده است! بر اساس آزمونهای جامع و گستردهی انجامشده توسطِ رِی سُنِریا، این نمایشگر دارای روشنیِ فوقالعادهای است؛ تفکیکِ رنگِ بسیار عالی دارد؛ و میزانِ مصرفِ باتریِ آن بسیار کم است؛ که همهی این ویژگیها باعث میشود بهترین تجربهی کار با گوشی را برای شما به ارمغان بیاورد.
خرید گلس UV برای Samsung Galaxy S10 Plus
نمایشگر این گوشی دارای روشنی و درخشندگیِ فوقالعادهای است؛ تفکیکِ رنگها عالی است؛ آنقدر خوب که دوست دارید در یک روزِ آفتابی این گوشی را از جیبتان دربیاورید و فقط به نمایشگرش خیره شوید. نرمافزاری که سامسونگ برای مدیریتِ سختافزارِ نمایشگر طراحی کرده است نیز بهراحتی خود را با نورِ محیط وفق میدهد. همچنین، این نمایشگر تقریباً بههیچوجه تصویر را منعکس نمیکند. بهعبارتدیگر، نمایشگرِ این گوشی بیشتر یک اثرِ هنری است تا اینکه یک قطعهی الکتریکی باشد!
زمانی که نمایشگر را با دستگاهِ رنگسنجِ Klein K-80 Colorimeter و همچنین با کمک نرمافزارهایِ مربوطه مثل SpectraCal’s CalMAN و MobileForge ارزیابی کردیم، نتایجِ ما کمی با نتایجِ آزمایشگاهِ تعیینِ کیفیتِ DisplayMate Labs فرق داشت. در ابتدا گوشی را در محیطِ داخلِ خانه، با نورِ متوسط قراردادیم؛ سپس یک عکس را در گوشی باز کردیم و تنظیمات عکس را بهگونهای انتخاب کردیم که 100 درصدِ مساحتِ عکس در تمامِ صفحهی گوشی پخش شده باشد، بعدازآن، میزانِ Brightness گوشی را بهطور دستی روی حالت حداکثر تنظیم کردیم. با انجامِ این کارها، میانگینِ روشنیِ صفحهی این گوشی را 315 cd/m2 (کاندلا بر مترمربع) به دست آوردیم. این میزان دقیقاً بهاندازهی گلکسی Note 9 و بسیار کمتر از Pixel 3(400) یا iPhone XR(556) بود. بااینحال، زمانی که روشنیِ صفحه را از حالتِ دستی خارج کردیم و این تست را مجدداً انجام دادیم، نتایجِ بسیار بالاتری به دست آمد. بهعبارتدیگر، زمانی که حالت تنظیمِ خودکار را روشن کردیم و محرّکِ لازم را واردِ محیطِ آزمون کردیم، آنگاه میزانِ 435cd/m2 به دست آمد. این مقدار بیشتر از میزانِ 403 بود که آزمایشگاهِ تعیینِ کیفیتِ DisplayMate Labs در حالتِ نورِ عادی به دست آورده بود.
یکی از حالتهای نمایشگرِ سامسونگ گلکسی S10+ حالتِ نمایشگر واضح یا Vivid Display Mode بود. این حالت بسیار شبیهِ حالتِ انطباق با نورِ محیط یا Adaptive Mode در گلکسی Note 9 است. همچنین، به نظرِ میرسد حالتِ نمایشگرِ سینمایی یا Cinema Display Mode در Note 9 کمی دقیقتر از حالتِ نورِ طبیعی در گلکسی S10+ است. هر دوی این گوشیها درزمینهی دقتِ رنگ کمی بهتر از iPhone XS Max هستند، آنهم زمانیِ که حالتِ TrueTone روشن باشد.
سنسورِ اثرانگشت
سامسونگ گلکسی S10+ اولین گوشی در ایالاتمتحده است که مجهز به یک سنسور اثرانگشت اولتراسونیک در زیرِ نمایشگر میباشد. این حسگر بسیار دقیقتر از سنسورِ نوریِ تعبیهشده در OnePlus 6T است. زمانی که انگشتتان خیس نباشد، اگر در نقطهی درست به نمایشگر ضربه بزنید، در 100 درصد مواقع حسگر عمل خواهد کرد. اما مسئلهی مشکلزا همین نکته است که باید دقیقاً در نقطهی درست به نمایشگر ضربه بزنید! اگر در نقاطِ نادرست حسگر را لمس کنید، گوشیِ پیغامِ خطا خواهد داد. زمانی که نمایشگر خاموش است، هیچ راهنمایِ قابلدیدنی برای کمک در پیدا کردنِ نقطهی صحیحِ لمسِ سنسور نخواهید داشت. همچنین، مثل برآمدگیِ سنسورهای فیزیکی، هیچگونه راهنمایِ قابللمسی هم ندارید. اگر انگشتتان خیس باشد، دقتِ سنسور کاهش مییابد. اگر هم انگشتتان کثیف یا روغنی باشد، کلاً سنسور کار نمیکند.
من اصلاً نمیتوانم درک کنم که برتریِ این نوع سنسور نسبت به یک سنسورِ فیزیکی که در جای خوبی قرار گرفته چیست. البته، به این شرط که سنسورِ فیزیکی در قسمت جلوییِ گوشی نباشد، یعنی یا مثلِ گوشیِ پیکسلِ گوگل و گوشیهای LG در قسمت پشتی باشد؛ یا اینکه درون دکمهی پاور تعبیه شده باشد، مثل Razor Phone 2 یا گلکسی S10e. نظر به اینکه هیچ راهنمایِ قابلدیدنی در مورد محل فشار دادنِ سنسور وجود ندارد و محدودهی لمسِ سنسور هم کم است، استفاده از این سنسور سختتر و خستهکنندهتر از سنسور فیزیکی است. البته، همیشه این انتخاب را دارید که سیستمِ تشخیصِ چهره یا همان Facial Recognition را روشن کنید. با اینکه سیستمِ تشخیصِ چهره از امنیت کمتری برخوردار است، باز هم این قابلیت را دارد که به سارقین یا افرادِ فضولِ خانواده اجازهی دسترسی به گوشیِ شما را ندهد.
پس سنسور اثرانگشت جزو قابلیتهایی نیست که نبودنش یا حتی بد بودنش باعث شود که کلاً از خرید این گوشی صرفنظر کنید...
پردازنده، نرمافزار و عملکرد
یک مدلِ بهخصوص از سامسونگ گلکسی S10+ وجود دارد که با همهی اپراتورهای شبکه در ایالاتمتحده هماهنگ است؛ درنتیجه، میتوانید از سیمکارتهای مختلفِ مربوط به اپراتورهای گوناگون استفاده کنید. مودمِ Qualcomm X24 از تمامِ باندهای 4G موجود در ایالاتمتحده و بسیاری از باندهای خارجی پشتیبانی میکند. این گوشی از استانداردهای VoLTE و VoWiFi و همچنین از بهترین کُدِکهای صوتی برای دستیابی به بهترین کیفیتِ مکالمه و تماس استفاده میکند. کیفیتِ بلندگویِ تماس و بلندگوی اصلیِ گوشی عالی است. بااینحال، S9 هم مجهز به این قابلیتهاست. برتریِ مودمِ X24 نسبت به مدلِ سال قبل، یعنی X20، این است که قابلیتِ تجمیعِ فرکانس (تکنیکی برای افزایش سرعت اینترنت گوشیها) در مدلِ جدیدِ این مودم از 5 برابر به 7 برابر ارتقاءیافته است. بااینحال، هیچکدام از ارائهدهندههای شبکهی وایفای در ایالاتمتحده هنوز قادر به پشتیبانی از سطحِ تجمیعِ فرکانسِ 7 برابر نیستند!
علاوه بر مودمِ X24، همهی گوشیهای خانوادهی S10 بهعنوان اولین گوشیهای مجهز به Wi-Fi6 شناخته میشوند؛ این قابلیت بهواسطهی چیپِ وایفای جدیدِ شرکتِ Broadcom امکانپذیر شده است. این قابلیت میتواند بسیار تأثیرگذار باشد؛ البته به شرط اینکه در کنارِ یک روترِ مخصوصِ Wi-Fi6 از آن استفاده شود؛ در این صورت، گوشیهای مجهز به این فناوری میتوانند ترافیکِ موجود در شبکههای 2.4GHz را دور بزنند و ارتباطی راحتتر و سریعتر را برای کاربرانِ مستقر در نواحیِ پرجمعیت به ارمغان بیاورند. بااینحال، ما هنوز یک روترِ مخصوصِ Wi-Fi6 نداریم و نمیتوانیم صحت این قضیه را تأیید کنیم. این روترها در سالِ جاری محبوبتر خواهند شد.
این مودمِ X24 بخشی از چیپِ پردازشگرِ Qualcomm Snapdragon 855 است که باعث افزایش 40 درصدی در میزانِ عملکردِ جداگانهی هرکدام از هستههای پردازشگر نسبت به S9 میشود؛ همچنین، باعث میشود عملکردِ گرافیکیِ این گوشی نیز 20 درصد بهبود یابد. اگر این پردازشگر را با پردازشگرهای مربوط به گوشیهایی که دارای پلتفرمی متفاوت هستند مقایسه کنید، به این نتیجه خواهیدرسید که پردازشگر این گوشی تقریباً در حد پردازشگرِ A12 موجود در گوشیهای سریِ جدید شرکتِ Apple است.
ازآنجاییکه از رابط کاربریِ خودِ سامسونگ، یعنی One UI، در کنارِ اندرویدِ 9 استفاده شده است، آیکونها بسیار بزرگ بوده و انگار داخلِ حباب هستند! همچنین، این آیکونها در یک منوی شبکهای با ابعاد چهار در پنج قرارگرفتهاند. این جزئیات باعث شده است گوشی جوری به نظر برسد انگار منوی آن روی وضعیتِ Easy Mode گذاشته شده است. البته، برای کسانی که دوست دارند آیکونها و فونتها بزرگ باشند، این گوشی دارای امکانات متنوعی است: میتوانید از آیکونهای بزرگ استفاده کنید، فونت را بزرگتر کنید، یا روی هر قسمتی زوم کنید. اما افرادی که درزمینهی کار با اندروید حرفهای هستند و به دنبال یک شبکهبندی با ابعادِ بزرگتر از پنج در شش هستند،)مخصوصاً با اندازهی بزرگ نمایشگر این گوشی(، باید از یک Launcher جایگزین استفاده کنند.
اگر نخواهید تغییر خاصی انجام دهید، One UI برایتان مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در بخشهای تماس، پیامرسانی، و اپلیکیشنهای Browser، تغییر جدید سامسونگ این است که گزینههای اصلیِ Option را در قسمتِ پایینیِ صفحه قرار داده است، درنتیجه مجبور نخواهید بود برای مراجعه به این گزینهها تا بالای صفحه بروید؛ که حرکت هوشمندانهای است. زمانی که در قسمتِ Home Screen هستید، اگر به بالا بروید، به اپلیکیشنها دسترسی پیدا میکنید، در سمت چپ هم پنل مخصوصِ Samsung’s Bixby قرار دارد؛ این پنل درواقع یک ترکیبِ بههمریخته از محتوا و مطالبِ تصادفی است که سامسونگ فکر میکند به دردتان میخورد! واضح است که پنلِ Google’s Assistant بسیار واضحتر و هوشمندتر است.
برای تغییر تنظیمات، هنوز هم باید وارد یک هزارتوی متشکل از پنلهای گوناگون شوید؛ البته، این مشکل تقریباً در تمامِ گوشیهای امروزی وجود دارد. و مثل همیشه، تعداد زیادی از قابلیتهای عالی و خارقالعاده وجود دارند که لابهلای این پنلها و منوها دفن شدهاند! برای مثال، رابط کاربریِ گلکسی S10+ مجهز به یک حالتِ Dark Mode است؛ یک حالتِ مخصوص استفادهی کودکان یا Kid’s Mode هم وجود دارد که باعث میشود برخی از کاربردها و امکانات گوشی محدود شوند؛ همچنین، یک فولدر مخفی هم در گلکسی S10+ وجود دارد. قابلیتِ پیامرسانیِ دوگانه یا Dual Messenger به شما کمک میکند تا دو اکانتِ گوناگون در اپلیکیشنهایی مثل فیسبوک، اینستاگرم و واتس اپ داشته باشید. وضعیتِ پیامِ اضطراری یا SOS Massage به شما اجازه میدهد با فشار دادنِ دکمهی پاور بتوانید فایل صوتی یا تصویریِ بهخصوصی را به شمارهای بفرستید که از قبل بهعنوان شمارهی مواقع اضطراری تعیین کردهاید. میتوانید در تنظیماتِ زمانِ خاموشیِ نمایشگر تغییر ایجاد کنید تا بتوانید تقویمِ خود را در آن قسمت مشاهده کنید. قابلیتِ Bixby باعث میشود مجموعه تنظیماتِ شما با توجه به اینکه کجا هستید و ساعت چند است تغییر کند. بههرحال این گوشی از محصولاتِ سامسونگ است؛ و تواناییِ تغییر دادنِ تنظیمات و همچنین قابلیت شخصیسازی جزو ویژگیهای اصلیِ برند سامسونگ است...
سعی میکنم نکتهی بعدی را با مهربانیِ تمام بگویم! دستیارِ صوتیِBixby باید کلاً تعطیل شود. سامسونگ باید قبول کند که دستیارِ صوتیِ Google Assistant بسیار بهتر است. همچنین، باید اعتراف کرد برخی تواناییهای اضافیِ Bixby، مثل توانایی کنترل کردنِ تنظیماتِ باتریِ گوشی، باعث نمیشود که این شرایط تغییر کند. هنوز هم یک دکمه مخصوصِ Bixby در سمتِ چپ گوشی وجود دارد. اما حداقل میتوانید کاری کنید که با زدن این دکمه هیچ اتفاقی نیافتد، یا کاربری دکمه را تغییر دهید. (البته نمیتوانید کاربریِ آن را به Google Assistant تغییر دهید! زیرا در این صورت تلاش سامسونگ کلاً بیهوده خواهد شد...)
نکتهی دیگری که پیش میآید این است که اگر به دنبالِ مودمِ X24، پردازشگرِ Snapdragon 855، قابلیتِ بهتر درزمینهی وایفای و عملکردِ عالی هستید، خب میتوانید همهی اینها را باقیمت 749 دلار در گلکسی S10e پیدا کنید! در ضمن، چه از One UI بدتان بیاید، چه عاشقش باشید، با خریدِ S10e باز هم باید از One UI استفاده کنید. خانوادهی گلکسی S10 درزمینهی عملکرد یکقدم از تمامِ گوشیهای اندرویدیِ بازار جلوتر هستند؛ درنتیجه، نباید تصور کنید که عملکردِ عالی تنها منحصر به عضوِ بزرگتر این خانواده یعنی S10+ است.
نکتهی بعدی این است که عمر باتری این گوشی خارقالعاده است! وقتی تست همیشگیِ مخصوصِ باتری را انجام دادیم، (که شامل پخش کردنِ یک ویدیو از YouTube توسط گوشی است، درحالیکه نورِ صفحه حداکثر میباشد)، طولِ عمرِ باتریِ این گوشی که از نوعِ 4100mAh است، حدود 10 ساعت و 58 دقیقه بود. این رکورد حتی بیشتر از رکوردِ 10 ساعتِ S9 است. البته، این فقط یک روی سکه است...
در همایش جهانیِ تلفن همراه (MWC) که سال 2019 در بارسلونای اسپانیا برگزار شد، تجربهی من این بود که اصلاً انگار نیاز به شارژ کردنِ این گوشی نداشتم. گوشیِ گلکسی S10+ میتوانست دو روز استفادهی عادی را تحمل کند، بدون اینکه مقدار قابلتوجهی از شارژ خود را از دست بدهد. آیا این رکورد به خاطر قدرتِ بازتولیدکنندگیِ شبکههای موبایلِ اسپانیاست؟ شاید! خود شرکت سامسونگ عقیده دارد که این قضیه به بحث نرمافزار مربوط است؛ وقتی نرمافزار هوشمندتر باشد، میتواند برنامههای در حال اجرا را مدیریت کند. علاوه بر این، همانطور که آزمایشگاهِ تعیین کیفیتِ DisplayMate عقیده داشت، نمایشگرِ این گوشی مصرف انرژی کمتری دارد. ترکیب این دو ویژگی باعث میشود عمر باتری این گوشی آنقدر ایدهآل باشد. این گوشی قابلیتِ Fast Charge را بهصورت وایرلس و باسیم دارد. البته، برای انجام این کار بهصورت وایرلس باید یک پَدِ وایرلسِ مناسب شارژِ سریع داشته باشید.
پس باتری یکی از دلایل مهم برای انتخابِ گلکسی S10+ و انتخاب نکردنِ نسخههای کوچکتر بهحساب میآید. زیرا دو نسخهی کوچکتر این خانواده دارای باتریهای 3400(S10) و 3100(S10e) هستند.
من شدیداً تحت تأثیرِ قابلیتِ Wireless PowerShare قرار گرفتم. با این قابلیت میتوانید دستگاههایی که با هم مطابقت دارند را از طریقِ چسباندنِ پشتگوشی خود به پشتِ دستگاهِ موردنظر شارژ کنید. و این قابلیت واقعاً کار میکند. من به چشم خودم دیدم که گلکسی S10+ با این قابلیت توانست باتریِ یک گوشیِ Pixel 3 را به حالت شارژِ آهسته پر کند. البته، سؤالی که به ذهن من میرسد این است که کجا احتمال دارد نیاز به استفاده از این قابلیت داشته باشم؟ چه مقدار از افراد دارای دو گوشی هستند؟ اگر هم اسمارتواچِ (ساعتِ هوشمند) شما در وسطِ روز باتری تمام میکند و بخواهید با این قابلیت آن را شارژ کنید، باید اقرار کنم که اصلاً لازم است اسمارتواچِ خود را کلاً عوض کنید! تنها استفادهی این قابلیت به نظر من برای شارژ کردن هدستهای بیسیمِ Galaxy Buds است.
دوربین
3 دوربین در قسمت پشتیِ گلکسی S10+ وجود دارند. یک دوربینِ 16 مگاپیکسلی با لنزِ فوقِ عریضِ 123 درجه، یک دوربینِ استاندارد 12 مگاپیکسل و یک دوربینِ 12 مگاپیکسلیِ Telephoto با زومِ 2X.
خرید محافظ لنز دوربین Samsung Galaxy S10 Plus
نتیجهی ترکیبِ این 3 دوربین در حدِ گلکسی S9+ است؛ که وضعیتِ خوبی است. S9 دارای دوربینِ بسیار خوبی است. در نورِ کافی، دوربین این گوشی فوقالعاده عمل میکند. البته، دوربینِ تمامِ گوشیهای درجهیکِ سامسونگ امروزه در نورِ کافی فوقالعاده عمل میکنند! من چندین عکس برای مقایسه بین S9+ و S10+ گرفتم. در نورِ کافی و طبیعی، واقعاً نمیشد هیچ تفاوتی بین عکسها پیدا کرد.
قرار دادن 3 دوربین در پشت و 2 دوربین در جلو باعث میشود کاربر بتواند عکسهایی با تکنیکِ بوکه از خودش بگیرد؛ اما نه آن مدل بوکهای که با نرمافزار پردازش میشود و در گوشیهای تکدوربینه وجود دارد؛ بلکه، عکسهایی که با استفاده از سختافزارِ قدرتمندِ گوشی به حالتِ بوکه گرفتهشدهاند. دوربینِ این گوشی راحتتر میتواند لبههای اجسام را تشخیص دهد، مثل موهایی که در بادِ پریشان شدهاند، چون در صورتِ نبود این قابلیت، ممکن است عکسهای اینچنینی کاملاً خراب شوند. از میانِ گوشیهای جدیدِ سریِ گلکسی، تنها گلکسی S10+ است که دارای دوربین جلوی دوم برای عکاسی بوکه با کمکِ سختافزار است.
دوربینِ گلکسی S10+ در نورِ کم خیلی خوب کار نمیکند. کیفیتِ آن در نورِ کم در حد S9+ و گوشیهای اخیرِiPhone است. البته، هرازگاهی ممکن است عکسی ببینم که در نور کم گرفته شده است و کیفیتِ آن در S9+ بهتر از S10+ است. فارغ از این موضوع، گوشیِ Google Pixel 3، باحالت عکاسی در شبِ خود، تماماً در این زمینه بر همهی رقبا غلبه میکند. اگر آن را با S9 مقایسه کنیم، به نظر میرسد که قابلیتِ Bright Night در گلکسی S10+ تقریباً هیچ تأثیری روی عکس ندارد!
یکی از بهبودهای عمدهی دوربین این گوشی درزمینهی لنزِ عریض آن است، که با 123 درجه بسیار عریضتر از لنزهای عریضِ شرکت LG (با 107 درجه) است. عکاسی با لنزهای عریض کاری بسیار فوقالعاده است. زیرا باعث میشود بتوانید از مناظر و گروههای پرتعدادی عکس بگیرید که در حالتِ عادی در کادر جا نمیشوند. همسر من یک گوشیِ LG G7 دارد؛ و دائماً از دوربین عریضِ آن استفاده میکند. سامسونگ مثل LG این قابلیت را ندارد که یک عکس را با هر سه لنز بهصورت جداگانه نیز بگیرد و به شما این امکان را بدهد که از بین عکسها یکی را که بهترین قاببندی را دارد انتخاب کنید.
تنظیماتِ ویدیوها و همچنین کیفیتشان بسیار عالی است؛ مخصوصاً بهتر از آیفونِ اپل. دوربین پشت قابلیت ضبط تصاویرِ باکیفیت 4K باحالت 60 فریم در ثانیه را دارد. دوربین جلو میتواند 30 فریم در ثانیه ضبط کند. میتوانید ویدیوی خود را در حالتهای مختلفی مثل حالتِ Hyperlapse، سرعتِ عادی، اسلوموشن یا حالت فوقِ اسلوموشن (به حالت 960 فریم در ثانیه) ضبط کند. البته، حالتِ آخری برای 0.4 ثانیه انجام میشود. همچنین میتوانید ویدیوی خود را به حالتِ ثابت (Stabilized) یا فوقِ ثابت (Super Stabilized) در آورید. تمامی این حالتها بهصورت HDR10+ عرضه میشود. علاوه بر این، میتوانید مشخصاً از بین 3 لنزِ موجود یکی را برای ثبت تصاویر انتخاب کنید. این گوشی بیشترین تنظیمات و امکاناتی را درزمینهی تصویربرداری دارد که من تابهحال در میان گوشیهای ایالاتمتحده دیدهام!
اگر تصمیمتان برای خرید را فقط بر اساس کیفیت دوربین میگیرید، ببینید آیا جزو افرادِ شبزندهدار هستید یا نه. زیرا اگر شرایط نور خوب باشد، دوربینهای سهگانهی گلکسی S10+ میتوانند بهتر از هر گوشی دیگری عمل کنند. (البته بهجز LG V40) اما اگر به دنبال بهترین دوربین گوشی در شب هستید، هنوز هم باید به سراغِ Google Pixel 3 XL بروید؛ چون وضعیت تصویربرداری در شبِ این گوشی شما را متحیر خواهد کرد!
کهکشانی از تکرارهای نزولی
قیمت گلکسی S10+ حداقل 1000 دلار است. شما قرار است ظرف 2 تا 3 سال آینده این مبلغ را پرداخت کنید. درنتیجه، وقتی امسال یک اسمارتفون با این قیمت میخرید، باید گوشیِ شما دارای ویژگیها و قابلیتهای فوقالعادهای باشد که بتوانید تا سال 2021 از لحاظ فناوری دوام بیاورید و ارزشِ پولتان را هم داشته باشد. بهغیراز دوربین با زومِ 2X، بهسختی میتوانم درک کنم که چرا بین این گوشی و S10e(با حدود 750 دلار قیمت) حداقل 200 دلار فاصلهی قیمتی وجود دارد.
اگر قصد دارید گوشیِ خود را بدهید، مبلغی را اضافه پرداخت کنید و یک گلکسی S10+ بخرید، در این صورت شرایط اقتصادی اندکی عوض میشود. اگر گوشیِ حال حاضر شما گلکسی S8 یا iPhone 7 باشد، شما 300 دلار برای خریدِ گلکسی S10+ جلو خواهید افتاد؛ و قیمتِ گلکسی S10+ برایتان به حدود 699 دلار میرسد. البته، شرکت سامسونگ چنین طرحهای تعویضیِ سوددهی را برای سایر مدلهای خانوادهی S10 هم دارد. با همین طرحی که الآن مثال زدم، قیمت گوشیِ گلکسی S10 به 599 دلار میرسد. S10e هم 449 دلار خواهد شد. از طرفی، اگر S9+ داشته باشید و بخواهید گلکسی S10+ بخرید، در این صورت طرح شرکت سامسونگ در این حد برایتان سودآور نخواهد بود، چون در این صورت قیمت گلکسی S10+ به 589 دلار میرسد؛ یعنی نزدیک به OnePlus 6T که 549 دلار قیمت دارد.
مشکل اصلی من اینجا بین نتایجی است که از آزمایشگاههای تعیین کیفیت به دستم رسیده و نتایجی که ناشی از قضاوت منطقی برای خرج کردن این مبلغ جهت خریدن گلکسی S10+ است. از لحاظ تستهای آزمایشگاهی، همهچیز عالی است؛ گلکسی S10+ برای شما تجربهای فوقالعاده از بهترینها را به ارمغان میآورد. اما چیزی که ذهن مرا مشغول میکند این است که آیا قابلیتهای عرضهشده برای گلکسی S10+ آنقدر خوب هستند که قیمت بالای آن را توجیه کنند؟
بیایید برای شروع گلکسی S10+ را با گلکسی S9+ مقایسه کنیم؛ که تقریباً با گلکسی S10+ هماندازه است. درست است که گلکسی S10+ کم و بیش حاوی بهبودهایی در زمینهی نمایشگر، عمر باتری، مودم، پردازشگر و عملکردِ وایفای است. اما به نظر من شما با S9+ هم به همان اندازه شاد خواهید بود. چون بهغیراز عمر باتری، من قادر به پیدا کردن تفاوت بزرگی درزمینهی نتایجِ آزمایشهای تجربی نبودم؛ برخلاف نتایج آزمایشگاهی!
اگر به دنبال نمایشگر و پردازشگر آخرین مدل، Wi-Fi6 و یک سنسور اثرانگشت با طراحی و چینش بهتر هستید، گلکسی S10e راستِ کارِ شماست! اگر گوشی حالِ حاضر خود را با گلکسی S10+ طاق بزنید، میتوانید S10e را ارزانتر از S9 بخرید.
و البته، دقت کنید که بهزودی فناوری 5G به تولید انبوه خواهد رسید. گوشی بعدی سامسونگ، یعنی گلکسی S10 5G یکی از اولین گوشیهایی خواهد بود که قابلیت تطبیق با این شبکه را دارد؛ البته فعلاً دارای پوشش سراسری نخواهد بود. همچنین، سال بعد گلکسی S11 عرضه خواهد شد، که احتمالاً پردازشگر Qualcomm Snapdragon 865 در آن خواهد بود و دارای چیپستِ داخلیِ 5G خواهد بود که میتواند شبکههای پرسرعت و شبکههای 5G با پوشش سراسری را پشتیبانی کند. این تغییر جزو تغییراتی است که هر 10 سال رخ میدهد، نه هرسال!
به نظر من، هر آنچه در این مطلب گفته شد باعث میشود گلکسی S10+ را بهعنوان یک گوشی عالی قبول کنیم؛ اما این گوشی هوشمندانهترین گزینه برای خرید در اواسط سال 2019 نیست. شما در سال آینده به پول خود برای ورود به دنیای 5G نیاز خواهید داشت! یک مدل ارزانتر بخرید، از آن لذت ببرید و خودتان را در موقعیت بهتری برای خرید گوشیهای خلاقانهی آینده قرار دهید...